joi, 2 decembrie 2010

Tort Pompier

7 oua
500 gr zahar
14 linguri apa rece
1 lingurita bicarbonat
400 gr faina
1 plic zahar vanilat
7 galbenusuri se freaca cu 500 gr zahar la care se pune cate putina apa (1/2 lingura) pana se termina apa (cele 14 linguri) se freaca incet si bine pana cand compozitia creste, se adauga bicarbonatul, vanilia, faina si albusul batut spuma (se poate pune si cacao dupa gust)
Se pune hartie in tava, se unge hartia se tapeteaza cu faina (tava de copt prajituri), se coace la foc potrivit. Cand ese gata se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei fasii in lungul tavii apoi fiecare fasie se taie in 3-4 fasii pe lat.
Fasiile late se insiropeaza pe rand, se ung cu crema, se roleaza la rand pana cand se termina toate fasiile, va fi un rotocol mare care se aseaza pe farfurie, se acopera cu crema, se orneaza si se da la rece.

Crema:
200 gr unt
100 gr margarina
300 gr zahar pudra
300 gr nuci macinate
crema falsa de rom

Se freaca untul, margarina si zaharul pana se fac spuma, se adauga crema falsa cate putin pana se termina apoi se pun nucile si romul. Se ung foile si se da la rece.
crema falsa: 3 linguri gris, 200 ml lapte si o esenta de rom. Se fierbe bine pana se intareste si se lasa sa se raceasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu