miercuri, 1 decembrie 2010

Prajitura cu foi

Cantitati pentru aluat:
3 linguri miere albine
2 oua intregi
1 lingurita jumate bicarbonat
5 linguri de lapte
2000 gr zahar tos
60 gr unt
600 gr faina

Aluatul trebuie sa cantareasca 1 kg - 1,200 kg si sa nu fie prea tare pentru a se intinde usor.

Mod de preparare:
Toate cantitatile de mai sus se pun intr-un castron si castronul intr-o cratita cu apa clocotita pe aragaz , toate se amesteca pana se fac spuma (zaharul sa fie topit) apoi se adauga 400 gr faina formandu-se un aluat mai moale; cand aluatul este gata se ia castronul din apa fiarta si se imparte in 4 parti egale, fiecare bucata se intinde cat dosul tavii si se coace la foc potrivit. Tava se unge cu ulei, cand toate foile se coapte se ung intre ele cu crema si gem de caise amestecat cu nuci macinate.

Crema:
200 gr unt
3 linguri gris
2 prafuri vanilie
1 cana cu lapte dulce
1 borcan cu gem de caise
100 gr nuca macinata
250 gr zahar pudra
zeama de lamaie
Se pun intr-o cratita 3 linguri de gris pe care il subtiem cu tot laptele, vasul il punem in cratita cu apa fiarta pana se fierbe bine ca un gris cu lapte, se pune la racit avand grija sa nu prinda coaje.
Untul cu zaharul pudra se freaca bine pana obtinem o spuma fina la care se adauga si zaharul vanilat si la urma se adauga si grisul bine racit; se freaca totul spuma.
Se unge prima foaie cu crema, a doua cu gem de caise, a treia cu crema si se acopera cu ultima foaie - apoi se pudreaza cu zahar vanilat si se acopera cu o punga de nailon care ii asigura fragezimea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu